Es presenta l'edició del llibre de l'obra guanyadora del 21è Premi Romà Planas i Miró

Última revisió 17-07-2020 09:04
16/07/2020

Serà el 22 de juliol a les 20 h als jardins de Can Tàpies, i comptarà amb el seu autor, el veí de la Torreta Antonio García Oliver.

Tres mesos més tard del previst però per fi es podrà fer aquest acte especial. Es tracta de la presentació del llibre de l’obra guanyadora del Premi Romà Planas i Miró de memorials populars 2019, que es farà el proper 22 de juliol als jardins de Can Tàpies, a les 20 h. El roquerol Antonio García Oliver va guanyar la 21a edició gràcies a l’obra “Tocar Madera”, un relat sobre el viatge que van emprendre ell i la seva mare als anys quaranta del segle passat des d’un poblet d’Almeria fins a Catalunya, en concret fins a Ribes de Freser, tot i que després acabaria arribant a la Torreta.

La regidora de Cultura i Festes Populars, Laura Álvarez, ha destacat que “aquests records i vivències quedaran per sempre a l'Arxiu de la Memòria Popular. Un arxiu que creix i es nodreix de persones, com l'autor, que decideixen compartir amb tothom les seves vides i tota aquella història que no consta enlloc però que realment és l'engranatge que fa que tot tiri endavant dia rere dia”. Durant la presentació es mantindran totes les mesures de seguretat.

En aquest sentit us recordem que l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès té per objectiu la recuperació, la conservació i la catalogació de tot tipus de documentació autobiogràfica, memòries, reculls de correspondència, testimonis, etc. i potenciar el seu fons documental esdevenint un punt de referència internacional en l’àmbit del memorialisme. Per aquest motiu convoca anualment el Premi Romà Planas i Miró de memòries populars, on l’autor/a guanyador/a rep com a premi 1.300 euros i la publicació de la seva obra. El termini per participar en la 22a edició finalitza el 15 de juliol.

Antonio García Oliver és veí de la Torreta
Antonio García Oliver és veí de la Torreta