En marxa el procés de rehabilitació dels guals del Mogent

Última revisió 02-06-2020 12:12
02/06/2020

L’Agència Catalana de l’Aigua ha reprès els treballs de neteja després de la suspensió de l’activitat per culpa de l’estat d’alarma.

Una de les conseqüències que va tenir el temporal Glòria, a finals del mes de gener, és la quantitat de desperfectes que va generar a diversos guals del riu Mogent, quedant força afectat especialment el de Santa Agnès. L’Ajuntament es va posar en contacte amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per informar sobre els desperfectes i sol·licitar iniciar un projecte de reparació de les passeres. Durant el mes de febrer l'ACA va fer una actuació de neteja en la llera del gual del carrer de l'Església i a principis de març es va comunicar que se suspenien tots els treballs per culpa de la COVID-19.

Després de diversos requeriments del consistori, al·legant que les obres són del tot necessàries per tal que els terminis no s’allarguin més, l’ACA ha informat que el procés torna a estar en marxa. Després d’una reunió d’organització, s’ha convingut que l’organisme farà la neteja de la llera del riu de la zona afectada a partir del 8 de juny, permetent a l’Ajuntament poder realitzat la restauració dels guals. Un cop l’ACA netegi el riu i valori l'estat dels guals, autoritzarà a l’Ajuntament a iniciar els treballs de rehabilitació de les passeres.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Bacardit, ha explicat que “ha estat un procés molt més llarg del desitjable, atès la suspensió de les activitats a causa del coronavirus. Ho lamentem, però treballem perquè s’accelerin els terminis i que la població pugui tornar a fer servir els guals el més aviat possible”.

El passat gener els aiguats van malmetre el gual
El passat gener els aiguats van malmetre el gual