Entre l’11 i el 15 de novembre es va realitzar, presencial i telemàticament, una consulta sobre mobilitat al veïnat dels dos nuclis
L'Ajuntament de la Roca del Vallès va dur a terme, entre l’11 i el 15 de novembre, un procés de consulta al veïnat de Can Colet – Can Borrell i de Santa Agnès per valorar les propostes de canvis en els sentits de circulació d’alguns dels seus carrers. Aquesta votació es va poder realitzar presencialment a l'Ajuntament i al Centre Cívic de Santa Agnès, així com telemàticament mitjançant l’aplicació Tramit. L’objectiu d’aquest procés participatiu ha estat conèixer l’opinió dels residents i avançar en les millores de mobilitat del municipi amb consens veïnal.
Els resultats han reflectit una opinió diferent en els dos nuclis consultats. A Can Colet – Can Borrell, la proposta de canvis va rebre el suport del veïnat amb un 59,38% dels vots a favor, mentre que a Santa Agnès va ser rebutjada amb un 55,93%. A partir d’aquests resultats, l’Ajuntament començarà les tasques d’implementació dels canvis aprovats a Can Colet – Can Borrell en les pròximes setmanes, mentre que a Santa Agnès es continua treballant per identificar quines millores de mobilitat són més adequades per a aquest nucli.
Des d’avui, 5 de desembre, i durant 15 dies, l’Ajuntament ha habilitat el correu electrònic mobilitatsantagnes@laroca.cat perquè qualsevol veí de Santa Agnès pugui presentar les seves millores en la mobilitat del poble. En el correu, cal especificar els noms i cognoms de la persona i el DNI, a fi d’identificar-la com a resident al poble.
El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha valorat els resultats: “Tot i que han sigut diferents, són molt interessants perquè a Can Colet ha guanyat el tirar endavant amb els canvis previstos, i a Santa Agnès ha guanyat no tirar endavant l’estudi de mobilitat”. El regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana ha indicat quina serà la següent fase: “A Can Colet les properes setmanes començaran ja les feines per implementar els canvis en els sentits dels carrers, i en canvi a Santa Agnès haurem d'aprofundir una miqueta en quin és aquest estudi de mobilitat que convé més a tots els veïns i veïnes”. Valls ha afegit: “Els canvis que volem aplicar, tot i que siguin bons tècnicament, han d’anar de la mà que els veïns estigueu conformes”.
Prèviament, el 4 de novembre, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat de la Roca del Vallès va presentar els estudis tècnics amb els canvis de sentit proposats. Gràcies a les propostes interessants dels assistents, l'Ajuntament va introduir algunes modificacions en les propostes que finalment es van votar.
L'Ajuntament també ha convocat altres processos participatius, com la definició dels futurs usos de la Rectoria Vella, un sobre l’equipament per a les entitats i el jovent, el procés de participació ciutadana pel nou Pla d'Igualtat de Gènere, la votació sobre les lletres de benvinguda als nuclis, o les audiències públiques.
Des que va començar el mandat, l’Ajuntament està treballant en el desenvolupament d’actuacions estratègiques que serveixin per desenvolupar els eixos prioritaris del mandat, que són, entre d’altres, el suport a les entitats en la seva tasca de dinamització i cohesió del municipi, la millora dels serveis adreçats al col·lectiu jove, i l’atenció de qualitat a les persones grans.