Hi haurà 40 entrades de franc de matí i de tarda a la Roca i a Santa Agnès per a persones majors de 65 anys, infants menors de 12 anys i dones embarassades.

">

L'Ajuntament de la Roca del Vallès dona accés gratuït a les piscines d'estiu pels col·lectius vulnerables mentre duri l'onada de calor

Última revisió 02-02-2024 20:08
10/07/2023

Hi haurà 40 entrades de franc de matí i de tarda a la Roca i a Santa Agnès per a persones majors de 65 anys, infants menors de 12 anys i dones embarassades.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat una alerta per calor intensa avui i demà. L’Ajuntament de la Roca del Vallès demana precaució a la ciutadania. Aquestes són les mesures més destacades, vigents des del dia d’avui i fins que acabi l’avís (la previsió és dimarts al vespre):

  • Accés gratuït a les piscines d’estiu per a col·lectius vulnerables: persones més grans de 65 anys, embarassades, i menors de 12 anys. Es reserven 40 places al matí i 40 places al torn de tarda a les piscines de la Roca i de Santa Agnès.
  • Les dependències municipals són refugi climàtic. Es recorda que les recepcions de les dependències municipals com Can Sol o els centres culturals estan climatitzades i que les persones que ho necessitin poden entrar-hi per reposar una estona. De moment els equipaments no s’obriran fora del seu horari habitual.

Recomanacions davant l’onada de calor

Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua. Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques.

Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.