Baixen els fets delictius a la Roca del Vallès en un any marcat per la pandèmia

Última revisió 13-01-2021 09:26
13/01/2021

La Policia Local ha multiplicat els esforços per oferir el servei regular i sumar-hi les mesures imposades per la Covid-19.

Els robatoris en domicilis han descendit a la meitat, i s’han interposat 180 denúncies per infringir les normes sanitàries.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès vol posar de manifest l’extraordinària tasca que ha desenvolupat, un any més, el cos de la Policia Local del municipi, sobretot en un context molt complicat. Els i les agents s’han sobreposat a una realitat molt complexa, per l’impacte de la pandèmia i la multiplicitat de mesures restrictives canviants que hi  hagut durant tot el 2020, que s’ha sumat a la tasca habitual de suport al veïnat i vetlla per la seguretat que desenvolupa el cos.

Repassant les dades, la Policia Local de la Roca del Vallès ha atès durant el 2020 més de 3.400 requeriments policials derivats de fets delictius, informacions sospitoses, problemes de convivència i incidents de trànsit. Aquestes dades representen una mitjana de gairebé 10 serveis diaris que se sumen a les gestions ordinàries de servei a escoles, obertura d’instal·lacions, patrullatges preventius, controls de trànsit o vigilàncies específiques pel control de les mesures imposades contra la Covid-19.

El cap de la Policia Local, Manel Vivas, ha afirmat: “Animem a tots el veïns a que contactin amb nosaltres davant qualsevol fet sospitós, la informació que aporta la ciutadania ens permet treballar per anticipar-nos als fets delictius i millorar la planificació i l’estratègia per fer-los front. La col·laboració ciutadana és la clau per un municipi més segur i compromès amb el benestar col·lectiu”.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Daniel Valls, ha explicat que “ens sentim molt orgullosos del gran cos de Policia Local que tenim i la seva vocació de servei públic. Des del consistori treballarem per continuar implementant canvis i millores perquè els agents puguin atendre la ciutadania amb les millors condicions possibles”.

Descens dels fets delictius

Els delictes a la Roca del Vallès han disminuït un 25,63%, l’índex general de resolució de casos (eficàcia) ha augmentat un 2,06% i s’han practicat 7 detencions. La distribució dels fets delictius respon a la situació de pandèmia, amb un augment dels delictes contra les persones (+4,17%) i un descens dels delictes contra el patrimoni (-28,61%) i contra la seguretat viària (-10%).

Pel que fa als delictes contra les persones, lamentem destacar que els delictes de violència de gènere han augmentat un 33%. Pel que fa als delictes contra el patrimoni, cal destacar el descens dels robatoris en força a domicili, que han disminuït pràcticament a la meitat (-49,02%).

Control del compliment de les mesures pandèmiques

Al llarg de l’any s’han imposat prop de 180 denúncies per infringir les normatives de la Covid-19. Aquesta xifra malauradament és molt alta i des de la Policia Local s’insisteix en que l’ús de la mascareta, el distanciament social i el respecte per les limitacions de mobilitat són responsabilitat de tots i totes i són la millor eina per contenir els contagis.

La Policia Local ha realitzat una gran tasca un any més
La Policia Local ha realitzat una gran tasca un any més