L'Ajuntament impulsa un procés participatiu amb el teixit associatiu per projectar els nous equipaments per a les entitats i els joves

Última revisió 02-02-2024 19:05
23/11/2023

Aquest dilluns, 20 de novembre, ha tingut lloc la primera reunió del nucli dinamitzador del procés, que ha servit per concretar la metodologia i continguts dels treballs deliberatius. La primera sessió amb les entitats, que tindrà caràcter estrictament informatiu, està prevista per a finals de gener. 

El suport i potenciació de les entitats en la seva tasca de dinamització i cohesió del municipi és un dels eixos prioritaris de l’Ajuntament per a aquest mandat, juntament amb l’atenció a les persones grans i la millora dels serveis adreçats al col·lectiu jove. En aquest sentit, l'Ajuntament de la Roca del Vallès té previst dur a terme durant el primer trimestre de 2024 un procés participatiu amb el teixit associatiu per tal de projectar el un nou equipament per a les entitats que es construirà al municipi.  

A fi de garantir que el procés participatiu tingui una estructura i metodologia plenament adaptades a les necessitats i característiques de les entitats del municipi, l’Ajuntament ha creat un nucli dinamitzador, equip de treball format per tècnics en matèria de participació, comunicació i urbanisme, així com referents polítics, que tindrà la funció de liderar i vertebrar tot el procés.  

Aquest dilluns, 20 de novembre, la Sala de Plens ha acollit la reunió inicial del nucli dinamitzador, que ha servit per concretar els espais participatius de què constarà el procés, definir els diferents àmbits d’informació i deliberació i preparar els continguts informatius a partir dels quals es fonamentarà el debat.  

Properes passes 

Un cop feta aquesta primera reunió del nucli dinamitzador, la propera acció serà l’organització d’una sessió amb representants de tot el teixit associatiu de la Roca del Vallès, prevista per a finals de gener, que tindrà caràcter informatiu i servirà per explicar a les entitats com serà el procés participatiu. Aquesta sessió donarà pas al procés participatiu pròpiament dit, que constarà de diversos tallers, organitzats per àmbits temàtics i previstos per als mesos de febrer i març. Tot plegat finalitzarà, ja al mes d’abril, amb una última sessió de presentació de resultats dels diferents tallers realitzats.  

La regidora de Participació, Míriam Escalona, explica que amb aquest procés participatiu el govern municipal “pretén crear espais d’informació i diàleg directe amb les entitats i associacions de la Roca del Vallès per tal de conèixer les seves opinions” i destaca que “l’Ajuntament prendrà en consideració les seves valoracions per elaborar el nou equipament per a les entitats”.