El consistori demana responsabilitat al sector de l'hostaleria i el compliment de la normativa sanitària establerta pel Procicat

Última revisió 03-02-2021 13:42
03/02/2021

Tot i que la majoria de bars i restaurants s’adeqüen a la normativa, s’ha detectat que hi ha establiments que no ho fan i es per aquest motiu que es realitzaran inspeccions.

L’Ajuntament de la Roca del Vallès ha ofert exempcions de les taxes i ajudes directes al sector de l’hostaleria local, molt afectat per les mesures restrictives per contenir la pandèmia. Els bars i restaurants tenen l’horari d’obertura i l’aforament limitats, han de separar les taules dos metres entre sí i extremar les mesures higièniques.

Malgrat que la gran majoria d’establiments compleixen aquestes normes, s’ha detectat que hi ha alguns que no ho fan, posant en risc la salut pública. Per aquest motiu la Policia Local ja ha aixecat actes de sanció i es preveuen fer més inspeccions en les properes setmanes.

Per aquest motiu, el consistori demana al sector que actuï amb responsabilitat, ja que les mesures sanitàries es prenen per prevenir el contagi de la covid-19 i no es pot posar en risc la salut de les persones per mantenir el negoci. L’Ajuntament oferirà les ajudes possibles als bars i restaurants, així com a la resta del teixit econòmic social, per intentar pal·liar els efectes de la crisi. També es demana a la població que si detecten que a l’establiment on estan consumint no es respecten les mesures, que marxin del lloc per no posar-se en risc i que ho denunciïn a les autoritats.

Mesures que han de complir bars, restaurants i cafeteries

  • Obertura de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar.
  • Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h i el repartiment a domicili fins a les 23 h.
  • Terrasses: obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.
  • Interiors: oberts amb el 30% de l’aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

 

Els bars i restaurants han de mantenir les mesures sanitàries per poder obrir
Els bars i restaurants han de mantenir les mesures sanitàries per poder obrir