El delegat del Govern visita la Roca del Vallès i recull diverses demandes de millora de la mobilitat

Última revisió 05-11-2019 12:17
20/09/2019

L’alcalde Albert Gil, la primera tinent d’alcalde Marta Pujol i part de l’equip de govern es reuneixen amb Juli Fernández, el qual s’ha mostrat sensible i compromès amb les reivindicacions del municipi

El delegat del Govern de la Generalitat a la província de Barcelona, Juli Fernández, ha visitat aquest matí la Roca del Vallès per conèixer de primera mà els projectes que l’Ajuntament té en marxa i les demandes que necessiten del suport per part de l’executiu català.  Albert Gil, alcalde de la Roca del Vallès, ha rebut el delegat a la seu del consistori i conjuntament amb la primera tinent d’alcalde Marta Pujol i part de l’equip de govern local s’han reunit per abordar diverses problemàtiques que requereixen de col·laboració entre ambdues administracions.

Entre els projectes que s’han posat sobre la taula hi ha la millora de la seguretat viària en diversos punts de la xarxa del municipi, en especial a l’entrada del poble de Santa Agnès de Malanyanes, i també la millora de la mobilitat a les entrades i sortides del mateix i del polígon industrial de Can Messeguer. Un altre dels temes abordats és la previsió de creixement de la zona comercial de La Roca Village i com afectarà a l’increment de mobilitat associada, fet que preocupa al municipi i que reclama que la Generalitat estudiï per evitar problemes de trànsit sobretot a Santa Agnès. L’Alcalde Albert Gil ha valorat molt positivament la trobada i ha manifestat que « Hem pogut resumir totes les necessitats que tenim al municipi i fer que la Generalitat tingui un recull de les nostres peticions. Per sort tenim un Govern de la Generalitat que és proper als municipis, que ho podria ser molt més i que segur que ens ajudarà un cop estiguin aprovats els Pressupostos».

Una de les reivindicacions que ha volgut deixar molt clara l’Alcalde és el rebuig total a l’actual projecte de Quart Cinturó, el qual ha de travessar el municipi per unir el Vallès amb el Maresme. L’Alcalde ha explicat que «També hem posat sobre la taula que som un municipi que suporta moltes infraestructures del país i els hem explicat clarament que no volem un quart cinturó, que ara per ara està pensat per afavorir la mobilitat de vehicles pesants que només mouran benzina i ferro pel Vallès i no aportarà res al nostre municipi. Necessitem una infraestructura de mobilitat molt més ben pensada i estructurada». En aquest sentit després de la conversa amb Juli Fernández, el batlle considera que «La Generalitat creu com nosaltres que s’ha de repensar aquesta tipologia de mobilitat i l’avantatge de parlar amb una persona que ha estat alcalde d’un municipi també afectada per aquesta infraestructura fa que ens hàgim entès».

Per la seva banda Juli Fernández ha agraït l’acollida de l’alcalde i la sessió de treball amb els regidors i regidores i ha explicat que «la visita ha servit per poder conèixer els reptes, les oportunitats i els projectes que el govern de la Roca del Vallès té sobre la taula i com podem des del Govern de la Generalitat treballar conjuntament per poder fer-los realitat i així millorar la vida dels veïns i veïnes». Fernández també ha apuntat que «Hem pogut compartir i explicar les bases d’una nova convocatòria de subvencions, que feia vuit anys que no es convocava. La Generalitat de Catalunya vol ser un soci estratègic perquè es facin realitat projectes a la Roca del Vallès per tal que els seus veïns visquin millor».

Després de la reunió el delegat del Govern i l’alcalde i regidors de la Roca del Vallès s’han desplaçat fins el Manso de Vilalba, edifici declarat bé cultural d'interès nacional, on Fernández ha pogut conèixer la rellevància de l’immoble i les previsions d’activitat econòmica que hi ha planificades també als terrenys adjacents.
 

Visita del delegat del Govern a Barcelona
Visita del delegat del Govern a Barcelona